31/10/2018

A (glowing) review of The Sculptor's House

This secret hideaway in the welsh hills is the ultimate retreat for those seeking a peaceful holiday away from city life and frantic busy working lives. The Sculptor's house gave us the perfect tonic to our fast-paced urban London lifestyle.

Situated in a valley beneath a breath taking mountain range, the traditional farmhouse with flag stone floors and bright yellow Aga has been lovingly restored with the finest of attention to detail. Beautifully reupholstered squishy arm chairs, high quality linen bed covers and sheets. A piano amidst a library of books. Carefully placed sculptures and paintings sit alongside mid-century furniture.

A cottage without the usual wifi, Sculptors house offers visitors a ‘digital break. Our children swapped iPads for paint brushes and rediscovered painting, books on animals and dogs inspired wonderful art-works.

The children made friends with the ponies and the sheep and we all cooked together.

The walk out from the front door is an almost immediate ascent so one feels ‘on top of the world’ a daily ritual we all did, some of us jogging others flagging behind. Marmite our sturdy jack Russell loved the daily jaunt. The spectacular views over the whole of Hay on Wye and further took our breath away each and every time.

It's quite hard to define what makes this place so special. Perhaps it's the changing light in the reds, purples and greens of the surrounding hills, it could be the sense of total escape and isolation, or, as we concluded, it's actually magic. We fell in love with this house so much that we're booking it again next year.

Tamsin McGregor

Cooking in The Sculptor's House